Stijlplus: Service met een plus

Al ruim 30 jaar zorgen wij voor meer veiligheid, gemak en wooncomfort
door persoonlijk advies en het leveren van maatwerk.

Wij luisteren eerst naar jouw wensen. Daarbij denken we met je mee, communiceren we duidelijk en komen tot een persoonlijk advies. Vervolgens leveren we precies wat daar bij past.

Met onze hoogwaardige producten van de beste kwaliteit garanderen wij een gevoel van veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en comfort.

Iedere dag hebben wij de drive om te presteren om optimaal aan jouw wensen te kunnen voldoen.

Oorsprong

Stijlplus heeft een lange geschiedenis. Het is de opvolger van Enorm Brabander, wereldberoemd in het Westland. Het bedrijf is opgericht in 1929 door dhr. Willem Brabander, beter bekend als “ IJzeren Willem”. Samen met zijn vrouw besluit Willem om winkelier te worden. Voor gereedschap, tuinbouwartikelen, ijzer -en huishoudelijke artikelen kon je bij W.A. Brabander terecht.

De zaak overleefde de crisis van de jaren dertig. Maakte vervolgens de oorlog en bezettingstijd van 1940 tot en met 1945 mee. Handel zoals schoppen, rollen ijzerdraad, batterijen en sloothaken werden tot in Noord-Holland verkocht of geruild voor eten. Aardappels en bonen voor spitschoppen en harken. In 1950 kwam zoon Jan en later in 1956 zoon Henk in de zaak. Vanaf die tijd werd Brabander plots een winkel, W.A Brabander en zn. waar je ook voor elektrische artikelen terecht kon. In de jaren die volgde was het achterland van Brabander waar bestellingen werden bezorgd enorm groot. Na de versterking van broer Leo in 1967 werd de afdeling huishoudelijke artikelen opgezet. Brabander stond inmiddels bekend om het feit dat je er voor bijna alles terecht kon.

De bouw van het huidige pand werd in 1985 ingezet. De derde verbouwing in de historie van Brabander. In die tijd werden rond Wateringen nieuwe woonwijken in sneltreinvaart uit de grond gestampt. Brabander zag traditionele klanten verdwijnen en paste het assortiment daar op aan.

In 1990 nadat Wim Brabander, de zoon van Henk Brabander in de zaak was gekomen en in 1993 het Wateringse veld door Den Haag werd geannexeerd voor woningbouw, werd het aandeel van de beroepstuinders steeds kleiner. Schuifwanden, doe-het-zelf producten, zonwering en anti-inbraak artikelen werden de nieuwe specialismen.

Door de opmars van webshops en grote jongens als de Hornbach en Bauhaus is de keuze gemaakt om alleen door te gaan met het leveren van maatwerk en de oorspronkelijke winkel met gereedschap en doe-het-zelf artikelen te sluiten.

In 2019 is Wim Brabander samen met Rob van der Drift doorgegaan met het leveren van maatwerk. Dit keer onder een andere naam: Stijlplus. Niet meer met de gereedschappen en doe het zelf artikelen, maar met zonwering, horren en beveiliging. Uiteraard nog steeds met de hoge kwaliteit en service die je van ons gewend bent.

Het team is gebleven en met veel plezier staan zij dagelijks voor u klaar en wordt het bedrijf na 94 jaar door de huidige eigenaar Roland Kruissen en zijn team met dezelfde kernwaarden voortgezet zoals deze in 1929 is vormgegeven.

Werkzaamheden Oosteinde


Door werkzaamheden aan het Oosteinde zijn wij via die weg afgesloten. Wateringen is net Rome, dus via de andere wegen zijn wij nog steeds goed bereikbaar. Klik hier voor de kaart met alternatieve routes.

Tot snel!

Dit zal sluiten in 20 seconden